Visie & missie

 

Mijn visie over schrijven is dat zin-vol schrijven een basisbehoefte in ieders leven zou moeten zijn.
Herken je dat je bij het lezen van een pakkende tekst zegt of denkt dat jij dat niet kan?
Als je op deze website terecht bent gekomen, kan je lezen en daarmee ook meestal schrijven. Dat is je op de lagere school al geleerd.
Dat is dus ook niet wat je bedoelt.
Waarschijnlijk bedoel je dat je het niet op díe manier kan.
Zou ‘Dat kan ik niet’ kunnen zijn ‘Dat durf ik niet’ of ‘Ik weet niet hoe ik dat kan doen’?
Inderdaad is het schrijven van een goed verhaal meer dan letters en woorden achter elkaar zetten. Er moet een bepaalde logica inzitten, een bepaalde zinsopbouw. Maar zelfs dat is nog niet het enige.

Schrijven is een proces, net als leven een proces is. Als kind sta je anders in het leven dan als volwassene.
Dat is net zo met schrijven; als je als kind een verhaaltje hebt geschreven en je hebt het niet weggegooid, kijk je daar later als volwassene vaak met een beetje schaamte naar terug; ‘Was ik toen zo naïef’? Maar ook dat komt uit jouw brein, uit jouw hand. Misschien ook uit jouw hart.

Mijn missie is jou enthousiast te maken voor dat boeiende schrijfproces in jezelf, door middel van de basiscursus vol-zin-schrijven.
Van nog wat geforceerd schrijven naar met hart en ziel schrijven. Heel veel ervaring op doen door te schrijven, zodat je schrijfsels wezelijker worden.

De zin van het leven vinden door jouw gedachten en gevoelens te verwoorden en ze op te schrijven verrijkt, verdiept en schept ruimte voor nieuwe zin(nen).

Voor die mensen die geen gelegenheid, zin of tijd hebben zich in het schrijfproces te verdiepen, bied ik de mogelijkheid toch een mooie, pakkende tekst te verwerven, door het mij te laten schrijven. Omdat schrijven voor mij een basisbehoefte in mijn leven is en ik anderen graag laat delen in een prachtig verhaal.

Share Button

Bezoek adres :

H.F. Dresselhuisstraat 6

Bad Nieuweschans (Gr)

tel.: 06 42 06 83 42

bankrelatie; triodos ( Mamma can Do )

iban NL79 TRIO 0198 0159 68