Het ritme van je dag

In het artikel in de Happinez – Stappen naar een simpeler leven – lees ik dat het van belang is op het ritme van je dag te letten. Alles heeft zijn ritme. De natuur, de dieren, maar ook de mens. Alleen zijn we dat bijna vergeten, in een maatschappij, die 24 uur per dag, 7 dagen per week doordraait. Pas op dat je zélf niet doordraait!

Neem op tijd je rustmomenten. Per dag. Maar neem ook eens een dag vrij.

In het artikel schrijft de auteur, Lisette Thooft, het als volgt; ‘Neem ook regelmatig vrij en noem die vrije dag maar gewoon ‘heilig’, net zoals vroeger de zondagsrust heilig was. Heilig is alles wat heel is, ongeschonden en oprecht. Je hele leven wordt een beetje heiliger als je je innerlijke ritme omarmt.’

Het valt niet altijd mee je ritme te volgen. Het is een kwestie van oefenen. Maar vooral ook een kwestie van goed voor jezelf zorgen.

In mijn dagelijkse planning, maak ik altijd een afwisseling tussen activiteit en rust. Weliswaar is dat uit nood geboren; met mijn krakkemikkige lijf móet ik het wel rustig aan doen. Maar het is ook een ritme wat me goed bevalt.

Door de rustmomenten wordt mijn hele leven bewuster. Rijker ook. Dan lig of zit ik zomaar niets te doen. En in dat niets-doen de rijkdom te ervaren van mijn leven. Dan kijk ik om me heen. Dan kijk ik bijvoorbeeld naar de katten, die ronddartelen of ook heerlijk hun rust nemen. Heb je weleens gezien hoe mooi een slapend wezen is?

Niemand kan altijd maar bezig zijn! Rust is essentieel. Dan kan je ontladen. Opladen. Bewustworden. Genieten. En weer gemotiveerder en sprankelend beginnen aan je volgende activiteit.

Ik wens je vandaag veel mooie rustmomenten!

Share Button

, , ,

No comments yet.

Geef een reactie

* Please Add the Values

 

Bezoek adres :

H.F. Dresselhuisstraat 6

Bad Nieuweschans (Gr)

tel.: 06 42 06 83 42

bankrelatie; triodos ( Mamma can Do )

iban NL79 TRIO 0198 0159 68