Neem de tijd Deel 2

De laatste blog die ik schreef – begin deze maand – ging over het nemen van tijd. Je aandacht richten op één activiteit. Met als onderliggend besef, dat alles wat je wilt doen, de moeite waard is om tijd voor te nemen. En dáár weer onder; de bewustwording dat tijd nemen voor die activiteit tijd creëert, omdat het innerlijke rust schenkt en het concentratievermogen traint.

Vervolgens bleef het stil op mijn blogpagina.

Steeds weer was ik van plan een nieuwe blog te schrijven, nog ingaande op het ‘stappenplan naar een simpeler leven’, geïnspireerd door een artikel in de Happinez.

Op de één of andere manier leek me de tijd voor het schrijven van een blog te ontbreken. Ik was inderdaad druk met allerlei andere activiteiten. Verven, van de lambrisering die Erik aan het timmeren is. Of enthousiast breien; de eerste trui voor Erik. En dat zijn toch wel hele grote lappen!

Maar misschien had ik toch wel tijd kunnen vrijmaken, voor het schrijven van blogs, als ik écht gewild had. Misschien moest het gewoon even zó zijn. Veel tijd besteden aan allerlei ditjes en datjes in huiselijke kring. En het schrijven van blogs even op een laag pitje.

Toch; het schrijven zit me in mijn bloed. Ergens bekroop me het gevoel dat ik iets miste.

Vanochtend ben ik er opeens weer! Schuif ik al die andere activiteiten even opzij. En schrijf ik weer een blog. Omdat het zo mooi is om te doen. Om het contact te voelen, met mijn lezersgroep.

Het is weer het oppakken van een prettige gewoonte. Er de tijd voor nemen! Omdat het de moeite waard is om te doen. Het geeft me een prachtig gevoel. Een beetje het gevoel van thuiskomen, na een lange reis.

Wordt vervolgd!

Share Button

, , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

* Please Add the Values

 

Bezoek adres :

H.F. Dresselhuisstraat 6

Bad Nieuweschans (Gr)

tel.: 06 42 06 83 42

bankrelatie; triodos ( Mamma can Do )

iban NL79 TRIO 0198 0159 68