We zijn gelukkig!

Vorig weekend kregen we opeens beiden de geest en begonnen we met een groot klus-offensief; de woonkamer opfrissen. De bank, die we al nooit meer gebruikten, ging eruit. De benches, voor de opvang van de katten, verhuisden naar een andere hoek van de kamer. Erik begon met het timmeren van een mooie, robuust uitziende lambrisering. Ik pakte kwast en roller.

Gisteravond zaten we moe, maar voldaan op bed (wat bij ons in de woonkamer staat). We voelden ons super-gelukkig. Het wordt mooi! En het is ook mooi dat we het (financieel) kunnen doen. Voor dit soort dingen leven we nu sober.

Erik kan er maar niet over uit. In zijn vroegere leven bereikte hij nooit de dingen waarvan hij droomde. Maar sinds wij een relatie hebben, heeft Erik ook geleerd zorgvuldiger met geld om te springen. Waardoor dromen verwezenlijkt kunnen worden.

Het is natuurlijk allemaal niet enorm groot. Maar dat hoeft ook niet. Juist van de kleine dingen, verstaan wij het vermogen ervan te genieten. We bestelden gisteren wat snuisterijen voor straks aan de geverfde muur. Dat maakte míj intens gelukkig. Spulletjes die echt van ons sámen zijn!

Om deze blog te kunnen schrijven, diep ik een artikel uit mijn voorraad knipsels, met als titel; ‘Oefenen in geluk’.

‘Stel je eens voor dat je je vermogen tot gelukkig zijn zou kunnen trainen. Dat je er goed in zou kunnen worden om geluk te ervaren en dat geluksgevoel vast te houden. Geluk in de vorm van vrede, plezier, dankbaarheid, energie, levensvreugde, of wat geluk voor jou ook maar is’.

De Amerikaanse neuropsycholoog Rick Hanson trainde zijn geluk. Hij realiseerde zich dat als hij bewust opging in de mooie momenten van alledag die momenten in zijn geest bewaard bleven. En dat hij ze opnieuw kon beleven, waardoor hij zich weer net zo gelukkig voelde, als op het moment zelf.

Als je dat ook wil, is het wel van belang dat je ervoor kiest te werken aan je geluk.

‘Als je durft te onderzoeken waar je uit evenwicht bent, en bereid bent om de realiteit van wat wel en niet voor jou werkt, onder ogen te zien en te onderzoeken hoe het anders kan, is er altijd een oplossing te vinden’. In evenwicht zijn is van belang voor geluk.

Ons geluk dreigt even verstoord te worden door een aanslag van de Belastingdienst op de voordeurmat.

Zoals Rick Hanson ook zegt; ‘We richten ons doorgaans veel meer op het negatieve, op alles wat er mis kan gaan in de toekomst of wat er fout was in het verleden’.

Maar door te trainen kunnen we onze geluksstand, wat volgens Rick Hanson onze natuurlijke staat is, hervinden.

Ik kijk nog eens naar ‘mijn’ geschilderde lambrisering. En ja, ik ben gelukkig! Dat weegt zwaarder dan een belastingaanslag, die we trouwens gewoon kunnen betalen. Dus geen zorgen. Gewoon genieten!

In een volgende blog zal ik nog wat nader ingaan op het stappenplan wat Rick Hanson ontwikkeld heeft, om vaker gelukkig te zijn. Vanzelfsprekend kan je het ook allemaal lezen in zijn boek; ‘Geheugen voor geluk’.

klBron; Happinez, Auteur artikel; Astrid Maria Boshuisen

Share Button

, , , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

* Please Add the Values

 

Bezoek adres :

H.F. Dresselhuisstraat 6

Bad Nieuweschans (Gr)

tel.: 06 42 06 83 42

bankrelatie; triodos ( Mamma can Do )

iban NL79 TRIO 0198 0159 68