Kattenkrabbels

Ze dartelen nog heerlijk rond met z’n drietjes. Spelen tikkertje; zo hard mogelijk achter elkaar aan rennen. Ze houden schijngevechten; oefenen hoe ze later eventuele vijanden moeten belagen. Alles is speelgoed; de balletjes van de krabpaal, maar ook de verfrommelde kassabonnetjes of het nylon stripje wat om een verpakte doos zat.

Ze hebben bergen energie. Maar als die energie op is, vallen ze pardoes in slaap. Vaak dichtbij elkaar. Nu kan dat nog.

Ik kijk er met een beetje weemoed naar.

Gisteren is een gezin hier op bezoek geweest, om het katertje te bewonderen. De zoon van dertien had maar één woord nodig om duidelijk te maken dat het katertje zondag naar een nieuw thuis gaat; “Hebben”.

En dus krijgt het kijken naar de kittens, die we meer dan een maand verzorgd en vertroeteld hebben, een andere dimensie. Weemoed. Volgens de ‘Van Dale’ een zacht-treurige stemming. Dat is precies een goede omschrijving van mijn gevoel.

Natuurlijk weet ik op voorhand dat de kittens die we in huis halen, uiteindelijk ook weer weg gaan. Dat is maar goed ook, want dan kunnen we weer andere katten opvangen.

Maar weten en voelen liggen niet altijd op één lijn.

Met engelengeduld heb ik achter het katertje aan gelopen, met de plantenspuit in de aanslag. Die ik gebruikte als hij op een andere plek dan de kattenbak zijn behoefte wilde doen. Zoals ik in een eerdere blog (Als je gelooft dat je het kunt, kun je het ook) al schreef, is er bij mij altijd de onzekerheid of het me gaat lukken.

Het is me gelukt! En veel meer dan alleen die overwinning; het zijn prachtige, goed gesocialiseerde diertjes geworden.

Zondag gaat het katertje naar zijn nieuwe thuis.

Zondag komt er ook iemand kijken voor de twee overgebleven zusjes.

En dus kijk ik extra vaak naar hoe ze zo heerlijk met z’n drietjes ravotten en racen. Nu kan het nog!

Vergeten doe ik ze nooit.

Maar straks komen er weer andere katten of kittens die verzorging, aandacht en liefde nodig hebben. En dan is het weemoedige gevoel direct weer over. Dan is er weer werk aan de winkel.

Zo gaat dat nu eenmaal als je een kattenopvang hebt!

Dag lieve kittens! Heb het goed in jullie nieuwe leven!

Share Button

, , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

* Please Add the Values

 

Bezoek adres :

H.F. Dresselhuisstraat 6

Bad Nieuweschans (Gr)

tel.: 06 42 06 83 42

bankrelatie; triodos ( Mamma can Do )

iban NL79 TRIO 0198 0159 68