Zomaar een vrije middag

In de luie stoel, die Erik vanochtend buiten zette, zit ik op het terras te kijken en te luisteren naar de kabbelende golfjes. Ik doe niets. Ik zit gewoon te zitten. En ik voel me een beetje high. Van puur geluk.

Net heb ik wat zitten bladeren en lezen in een oude Happinez. Ik heb wat mooie spreuken over geschreven Zoals bijvoorbeeld; De magie van het leven vindt plaats in het huidige moment (meditatiemeester Davidji). Die magie ervaar ik, als ik zo kijk en luister naar die kabbelende golfjes. Ik voel me groots. Ik voel me mooi.

Het mooie gevoel is allemaal begonnen met een ingeving, tijdens de lunch. De plotselinge ingeving dat ik mezelf vanmiddag een vrije middag geef. Iets wat ik hoogstzelden doe. Ik kan het me niet eens heugen. Altijd ben ik wel bezig. In huis, om huis. Huishouden, klussen. Schrijven of typen (voor mezelf of een ander). Zoals ik al in een eerdere blog schreef; ik verveel me nooit.

Maar ook nu verveel ik me niet. Terwijl ik toch niets doe. Ik geniet van het huidige moment. Van de vrijheid die ik in mezelf voel, bij de gift aan mezelf, van een vrije middag.

Ik geniet van de vrede die ik de laatste dagen heb met mezelf. Het gemakkelijk gaan. Het niet overal krampachtig bovenop zitten.

Een andere spreuk, uit dezelfde Happinez is ook van toepassing; Vrede hebben met jezelf is een levenslange koorddans. Er kan altijd iets gebeuren waardoor het koord weer gaat zwiepen (Zarayda Groenhart). Dezer dagen hangt het koord slap. Stil. En is er de weldadige vrede met mezelf. Die zelfs verder draagt dan alleen mezelf. Door die vrede met mezelf, kan ik ook vrede uitdragen naar een ander. Bijvoorbeeld naar Erik die straks thuiskomt, na een dag klussen.

Ik ben naar binnen gegaan om de zinnen op te schrijven die zich in mijn hoofd gevormd hebben, bij het kijken en luisteren naar de golfjes. Helemaal overdragen kan ik het gevoel natuurlijk niet. Maar neem van mij aan; het is een prachtige middag!

Misschien kan ik hiermee jou inspireren ook eens spontaan een middagje vrij te nemen.

Het is de moeite waard!

Share Button

, , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

* Please Add the Values

 

Bezoek adres :

H.F. Dresselhuisstraat 6

Bad Nieuweschans (Gr)

tel.: 06 42 06 83 42

bankrelatie; triodos ( Mamma can Do )

iban NL79 TRIO 0198 0159 68