Egalité – Fraternité – Liberté

Vanochtend, vroeg wakker, denk ik na over de blog die ik vandaag had willen plaatsen. Een blog over het ‘levenspad’, wat we allemaal volgen.

Maar, hoe kan ik een blog over het levenspad plaatsen, als er gisteravond zoveel levenspaden abrupt zijn beëindigd, op de Nationale feestdag in Frankrijk?

De Nationale feestdag, waarbij het motto Egalité – Fraternité – Liberté – Gelijkheid – Broederschap – Vrijheid, wordt herinnerd, wordt gevierd. Het motto wat al vanaf 1791, met het oprichten van de Franse grondwet, de lijfspreuk van Frankrijk is.

Gelijkheid – Broederschap – Vrijheid is ver te zoeken op een dag als gisteren en ook vandaag, de dag ná de verschrikkelijke aanslag.

Levens en dromen zijn verwoest, hoor ik iemand op TV zeggen.

84 doden vallen te betreuren, vele mensen vechten nog voor hun leven.

In wat voor wereld leven wij? Waar mensen van vlees en bloed andere mensen, ook van vlees en bloed, van hun leven beroven. Hoe ziek, of boos, of verbitterd moet je dan zijn?

Ik kijk naar de beelden. En dan schieten woorden tekort.

Even staat het leven stil, voor ons als toeschouwers. Maar hoelang zal het leven stil staan, voor de nabestaanden? Of van de mensen die gewond in het ziekenhuis liggen?

Egalité – Fraternité – Liberté.

Het is een motto, een illusie, die uit elkaar gespat is, op de boulevard in Nice.

Maar laat het ook een stille droom blijven, dat het ooit weer terug komt…

Share Button
No comments yet.

Geef een reactie

* Please Add the Values

 

Bezoek adres :

H.F. Dresselhuisstraat 6

Bad Nieuweschans (Gr)

tel.: 06 42 06 83 42

bankrelatie; triodos ( Mamma can Do )

iban NL79 TRIO 0198 0159 68