Liesje 1

Manlief Erik had al vanaf ongeveer zijn tiende jaar een grote jongensdroom; een rubberbootje met motor. Eindeloos varen, de vrijheid tegemoet.

Nu is het natuurlijk al een pre dat zijn vriendin – ik dus – op een woonboot woon. Dat maakt het realiseren van grote jongensdromen al een stuk gemakkelijker.

Erik helpt mensen. Niet alleen via ons klussenbedrijfje Tall for Small, maar ook hier op ons laantje – vijf boten, dito aantal huizen – is Erik regelmatig te vinden in de tuin van buurtgenoten. Even het gras maaien, even de heg scheren, even dit, even dat. Bij één van die buurtgenoten lag nou toevallig een bootje, wat precies het bootje uit Erik’s dromen was. Dus, op een gegeven moment kwam Erik thuis met die brandende vraag op zijn lippen; Of wij konden sparen voor dát bootje? Want buurvrouw had er geen belang meer bij. Ik overzag onze financiële situatie en kondigde aan dat Erik met zijn verjaardag hét bootje kon ophalen. Erik, als een kind zo blij!

En toen belde de buurvrouw, de eigenaresse van het bootje. Erik mocht zomaar het bootje komen halen. Met dichte portemonnee. “We deden zoveel voor haar”. Erik knapte bijna uit zijn vel van dol enthousiasme.

Maar goed, dan heb je wel een bootje. Maar daar hoort natuurlijk ook nog een mooie buitenboordmotor achter.

Wisten wij veel dat het met die motor een soortgelijk verhaal zou worden als met het bootje? Alleen dan bij de buurman van de buurvrouw met het bootje. Ook die mensen helpt Erik regelmatig. En ach, er stond nog een motortje bij hen in de loods, die ze nooit meer gebruikten. “Neem maar mee. En nee, we hoeven er niets voor te hebben”.

Dat speelde zich allemaal afgelopen week af.

Erik zit met zijn hoofd helemaal in het bootje. En ook regelmatig met lijf en ledematen. We varen naar de overkant, met de honden aan boord, om daar te gaan wandelen. Erik maakt in zijn eentje vaartochten. Zelfs als de regen en hagel met bakken uit de lucht komt en het stervenskoud is. Dat hij vervolgens klappertandend naast me in bed ligt en een uur nodig heeft om weer op kamertemperatuur te komen, nee, daar moet je als vrouw wijselijk je mond over houden. Want, het moet natuurlijk wel stoer zijn. Dat is tenslotte een groot onderdeel van die lang gekoesterde droom.

Ons bootje heeft zelfs een naam gekregen. Liesje 1. Ter nagedachtenis aan Erik’s moeder, die het vast heel leuk gevonden zou hebben dat een mooie droom van haar zoon uitkwam. Die naam heb ik bedacht. Dat vond ik mooi.

We hopen op een lange mooie zomer. Met volop vaartochten in de buurt of zelfs iets verder. Honden mee. Picknickmand mee. Genieten maar…

Share Button

, , , ,

2 Responses to Liesje 1

 1. Marjolijn april 30, 2016 at 6:40 am #

  Oh, wat een prachtig verhaal!
  En zo zie je maar weer dat wat je oprecht en gul (weg)geeft altijd (en zo gegund!) bij je terugkomt!!
  Wat een mooi voorbeeld is dit!
  Dat jullie prachtige vaartochten mogen maken met Liesje1, met een gevoel van vrijheid én verbondenheid!
  Liefs van Marjolijn

 2. Annelies mei 1, 2016 at 5:33 am #

  Prachtig verhaal en veel vaarplezier en de naam is natuurlijk erg mooi

Geef een reactie

* Please Add the Values

 

Bezoek adres :

H.F. Dresselhuisstraat 6

Bad Nieuweschans (Gr)

tel.: 06 42 06 83 42

bankrelatie; triodos ( Mamma can Do )

iban NL79 TRIO 0198 0159 68