Spinsels

Heerlijk op bed, ligt ons kleine meisje zo hard mogelijk te spinnen.

Het is alweer een poos terug dat ik schreef over de poezen, die hier – al dan niet tijdelijk – bij ons wonen.

De laatste blog, die ik over de katten bij ons schreef, was toen moederpoes Edna hier nog was, met haar twee kittens Erik en Evita.

Moederpoes Edna kreeg een nieuw thuis, net als Evita. Erik, die omgedoopt werd tot Ricky (zie blog; Prins Ricky de Eerste), verhuisde naar onze zoon.

We zien hen beiden elke zondag, als zoonlief hier eet. Ricky is een prachtige kater geworden! Elke zondag gaat hij vol enthousiasme in de reismand. En als hij dan hier aankomt, voelt hij zich nog steeds thuis. Hij speelt met de andere katten. Hij laat zich door ons knuffelen. Maar hij is vooral gek op zijn baasje. Het is een mooi stel; twee handen en vier poten op één buik, zogezegd.

Na Edna en haar babies, hadden we verschillende nestjes zonder moederpoes, in de pleeg. Allemaal lieve, kleine kittens. Die we liefdevol en met aandacht groot brachten en die, eenmaal acht weken, opgehaald werden door nieuwe, blije baasjes en bazinnetjes.

Eén van de kittens, van een nestje wat bij ons binnenkwam, vier weken jong, (gevonden onder een container op een bedrijventerrein) was Pearl. Een wit poesje, met zo hier en daar een zwart-beige vlek. We waren beiden op slag verliefd. Erik was aanvankelijk bang dat we door zouden slaan, als we haar zouden houden. Hij had visioenen van een boot vol katten. Maar ik kon haar niet laten gaan. Daar lag mijn grote man met een schattig, klein hummeltje in zijn handen. Zó intens tevreden. Zó vol liefde.

Ze is gebleven! Ze is nu vier maanden oud en we hebben haar Snowy genoemd. En ze is vooral Erik’s lieveling. Als hij van zijn werk thuiskomt, komt Snowy, net als de honden, naar hem toe gerend, om hem te begroeten. Kruipt ze op schoot. Wil ze aaitjes en aandacht.

Overdag haalt ze natuurlijk allemaal kattenkwaad uit. Hangt ze opeens bovenin de vitrage. Of speelt ze met Fanny. Fanny is een verhaal apart. Een kitten wat opgroeide in het wild. Nooit contact gehad met mensen, totdat ze met tien weken werd gevonden. Ze is hier al een behoorlijke tijd en het zal ook nog wel een behoorlijke tijd duren voordat we haar ter bemiddeling aanbieden. Toen ze bij ons kwam, was ze bang voor álles. Heel langzaam maakt ze stapjes voorwaarts. Ze vlucht nu niet meteen meer weg, in de meest verre hoek van het huis, als we door de kamer lopen. Ze durft inmiddels zelf ook door het hele huis te lopen. En te spelen. Met Snowy. Het is prachtig dat die twee meisjes elkaar hebben. Voor Fanny is Snowy een goed voorbeeld.

Hoelang het ook duurt voordat Fanny echt gewend is aan menselijk contact, ze mag al die tijd bij ons vertoeven. Maar uiteindelijk gaat zij naar een nieuw thuis.

Grappig is dat. Met sommige kittens is er bij één van ons een klik. En kost het een beetje moeite het kitten weg te zien gaan. Er zijn maar weinig kittens waar we helemaal geen klik mee hebben. En nog minder vaak hebben we beiden een klik. Dat is maar goed ook, anders zouden we inderdaad een boot vol poezen hebben.

Maar de klik met Snowy was dusdanig, dat ze mocht blijven. We zijn nog steeds verliefd op haar! Ze vindt knuffelen heerlijk. Maar ze dartelt ook vrolijk achter onze katten aan.

Afgelopen week reageerden we op een oproep van het asiel, voor een klein katertje, van zes weken oud, die misvormde voorpootjes heeft. Hij was, met zijn moeder, langs de kant van de weg gevonden. De paar dagen dat hij nu hier is, gaat hij met sprongen vooruit. In het eerste begin blies en gromde hij, zodra we maar kéken. Nu vindt hij de aandacht die hij krijgt, heerlijk. En, het is verbazingwekkend hoe snel hij, met zijn vervormde pootjes, uit de voeten kan. Ook hij zal weer een lange tijd bij ons zijn. Als hij goed gesocialiseerd is, is het de bedoeling dat hij geopereerd wordt aan zijn pootjes. De hersteltijd en het opnieuw leren lopen, zal hij ook bij ons doen. En daarna gaan we voor hem ook weer op zoek naar nieuwe baasjes/bazinnetjes.

Het is niet zomaar een hobby. Het is een verantwoordelijke taak. Die aandacht en tijd vraagt. Maar waar we ontzettend veel liefde voor terug krijgen!

Want, wat is er nou mooier, dan een prachtig, klein katje die tegen je aan komt liggen en zo hard mogelijk spint?

Share Button

One Response to Spinsels

 1. Marjolijn november 26, 2015 at 6:50 pm #

  Ik kan hier als groot poezen-liefhebber intens van genieten…!
  Dank dat jullie dit doen!
  want het is super dat jullie deze lieverds zo liefdevol verzorgen en dat zij daardoor het vertrouwen (terug) krijgen!
  De eerste belangrijke stap naar een nieuw huisje is zo gezet!

  Poezelige groet,
  Marjolijn

Geef een reactie

* Please Add the Values

 

Bezoek adres :

H.F. Dresselhuisstraat 6

Bad Nieuweschans (Gr)

tel.: 06 42 06 83 42

bankrelatie; triodos ( Mamma can Do )

iban NL79 TRIO 0198 0159 68