Prins Ricky de Eerste

Weten jullie nog, dat ik schreef over mamma-poes Etna en haar twee, net geboren, kittens?

Het is op de kop af alweer vijf maanden geleden. Alle drie de katten, mamma-poes, dochter-poes en kater-zoon, vonden een nieuw thuis. De nieuwe eigenaren van Etna zijn we helaas uit het oog verloren, dat liep via het asiel. Van de eigenaren van het kleine meisje Evita krijgen we heel af en toe een update, inclusief foto, dat ze het goed maakt.

Maar de katerzoon Erik, die omgedoopt werd tot Ricky, zien we zeer regelmatig. Hij is namelijk geadopteerd door de zoon van ‘mijn’ Erik en zoonlief woont op een steenworp afstand. Elke zondag komt hij bij ons eten en dan neemt hij Ricky mee. En daarnaast, als hij eens een avond en/of nacht laat weg is, dropt Geert-Jan Ricky bij ons achter de deur, zodat wij – als een heuse opa en oma – op onze harige kleinzoon mogen passen.

Het is heel bijzonder, zo goed als dat gaat. De eerste keer had ik verwacht dat Ricky het hier niet meer zou herkennen, en dan vooral niet de andere poezen. Maar het was alsof hij niet weggeweest was. Hij stampte – ja, stampte – door de kamer en vloog, net als toen hij nog hier woonde, over de meubels en langs of, nog liever, door de vitrage. Hij begroette de aanwezige collega’s met veel enthousiasme.

Ricky is een bijzonder exemplaar kat. Hij is groot, hij is lomp, hij is ongelooflijk druk en wild en dat maakt hem enerzijds soms vreselijk irritant, maar tegelijkertijd ook heel komisch. Als Ricky er is, is er met recht leven in de brouwerij.

Gisteravond kwam zoonlief hem weer brengen. Ricky is, volgens mij, één van de weinige katten die het leuk vindt als de reismand tevoorschijn komt en Geert-Jan met hem op pad gaat, lopend of met de fiets.

Het was gisteravond wel heel groot feest voor Ricky. Erik is een weekend weg en dus moet ik alleen oppassen. Om niet telkens naar de woonkamer te hoeven rennen, om Ricky een beetje te temperen in zijn ruwe spel, was ik met hem en vier andere, jongere poesjes naar de slaapkamer verhuisd. En daar lag hij dan, Prins Ricky de Eerste, die waakt over zijn vier poesjes. Drie van acht weken oud, die dit weekend opgehaald worden, om naar hun nieuwe baasjes/bazinnetjes te gaan. En daarnaast een poesje, wat al ietsje ouder is, die verwilderd was, toen ze hier veertien dagen geleden binnen werd gebracht. Het was al zo ontroerend mooi te zien dat ze, stapje voor stapje, minder schuw werd. Het is nu ook prachtig om te zien hoe ze gewoon onbevangen kennismaakt met Ricky en meespeelt, met hem en de drie andere meisjes.

Ik geniet. Ik zit gewoon een hele tijd alleen maar te kijken. Naar al die katjes, die allemaal al ‘hun rugzakje’ hebben en die dan toch zo harmonieus met elkaar omgaan.

Voor Ricky is het zijn laatste weekend van zijn jeugd. Hij maakte al behoorlijk avances naar de poesjes, toen hij nog hier woonde. Daar was hij heel vroeg mee. En volgens mij is een deel van zijn extreme wildheid te wijten aan opspelende hormonen.

Er zijn al katten genoeg. En het is de overeenkomst, die je aangaat met het asiel, als je een kitten adopteert. Dinsdagochtend wordt Ricky gecastreerd.

Ach, wat is de tijd snel gegaan! Ik zie nog, als de dag van gisteren, voor me, dat ik hem bij Etna aan de tepel legde…

Share Button

, ,

One Response to Prins Ricky de Eerste

  1. Geert-Jan Huiting september 26, 2015 at 11:28 am #

    Hahaha geweldig

Geef een reactie

* Please Add the Values

 

Bezoek adres :

H.F. Dresselhuisstraat 6

Bad Nieuweschans (Gr)

tel.: 06 42 06 83 42

bankrelatie; triodos ( Mamma can Do )

iban NL79 TRIO 0198 0159 68