De brievenbus

Het is een gewone door-de-weekse middag. Ik laat onze twee honden even uit op ‘ons’ laantje en neem, op de automatische piloot, de post mee uit de brievenbus, als ik weer terug loop.

Opeens krijg ik haast. Er zit een brief/kaart uit Frankrijk bij. Ik heb geen idee. Ik ken niemand in Frankrijk!

Ik lees een prachtige kaart en een openhartige brief van een Nederlandse vrouw, die kortgeleden verhuisd is naar het platteland van Frankrijk en die van een vriendin een stapel ‘Margrieten’ kreeg. Ook de Margriet waarin mijn levensverhaal stond. Naar aanleiding van dat interview had deze vrouw mijn website en blog bezocht.

Ik ben stil. Ik heb kippenvel. Ik ben ontroerd.

Dit is een geschenk. Dit is waar ik voor schrijf. Zoals de dame zelf in haar brief schrijft; ‘Mensen steunen, raken en verbinden’.

Mijn hele verdere dag kleurt goudgeel. Ik ben opgetogen. Deze brief en kaart is ook gelijk een prachtige inspiratiebron voor deze blog.

Ik moet opeens ook denken aan mijn brievenbus, jaren geleden, toen ik nog getrouwd was. Onaangekondigd lag er op een dag een brief op de deurmat, dat we een hele smak geld moesten terug betalen.

Toen kwam ik tot het besef dat de post die in je bus komt, je stemming kan bepalen. Destijds heeft het lang geduurd voordat ik niet altijd een beetje bevreesd de post ophaalde.

Vanzelfsprekend ga ik mijn Franse fan terug schrijven. Ouderwets met pen en papier. Wie weet wat er uit voortkomt. Wie weet hoe vaak ik nog blij word van het pakken van de post.

Dank je wel, lieve vrouw uit Frankrijk. Dank u wel, postbode. En ook, dank je wel, ikzelf. Dat ik het lef had naar buiten te treden met een kwetsbaar en openhartig verhaal, waardoor anderen zich geraakt en aangesproken voelen.

Soms zijn woorden prachtig krachtig!

Share Button

, , , ,

3 Responses to De brievenbus

 1. Marjolijn mei 8, 2015 at 8:52 am #

  Lieve Willemien,

  Ook in Frankrijk kleurt de dag goudgeel met het lezen van deze blog…
  Door jou hart-verwarmende reactie op mijn brief/kaart!
  Ik heb nog steeds wel eens moeite om niet (meer) mee te kunnen in het ‘snelle’ leven, maar hiermee krijg ik weer een bevestiging van waar het werkelijk om draait…
  Door mijn nu zo eenvoudige leven op elk gebied heb ik de tijd om stil-te-staan bij wat mij raakt, en van daaruit bewuste verbinding te maken… o.a. met jou!!
  Wat voel ik mij rijk dat ik dit steeds meer mag ont-dekken!
  De volgende tekst raakt mij telkens weer:
  Niet in grootheid ligt het goede, maar in goedheid ligt het grote…
  Met hartengroet,
  Marjolijn

 2. Truus Wendrich-Vredenberg juni 2, 2015 at 9:49 pm #

  Dag Willemien, ik schrijf nu wat kort, want de vorige tekst is verdwenen! Laat ik maar zeggen dat ik blij ben jou gevonden te hebben , jouw verhalen. Het is allemaal zo herkenbaar dat ik blij mee, maar ook een beetje verdrietig, omdat ik nog in dit proces zit.
  Hoop je gauw weer te mailen. Een warme groet van Truus en hondje Fientje.

 3. Helena juli 25, 2015 at 9:46 am #

  Dag Willemien, ik lees al een tijdje jouw artikels, en op de een of andere manier raakt jouw manier mij. Ik droom weg bij jouw schrijven.

Geef een reactie

* Please Add the Values

 

Bezoek adres :

H.F. Dresselhuisstraat 6

Bad Nieuweschans (Gr)

tel.: 06 42 06 83 42

bankrelatie; triodos ( Mamma can Do )

iban NL79 TRIO 0198 0159 68