Voddenbaaltje

Deze dagen hebben we er een logeetje bij.

Naast onszelf, onze twee honden en dito aantal katten, hebben we er een voddenbaaltjes-kat bij. Het is één van de katten van (schoon)mamma, die door haar ziekte, onvoldoende aandacht en zorg aan de kat kon geven. We vonden hem met nare wonden en kale plekken en we hebben het arme diertje mee naar ons genomen.

Wat is het fijn om zo voor een diertje van mamma te mogen zorgen. En vooral, wat is het prachtig om te zien hoe snel de diertjes aan elkaar wennen!

De eerste avond moest het floddertje, zo ziek als hij was, grommen en blazen naar onze honden. Maar inmiddels paradeert hij rustig tussen de honden door, alsof hij ze al jaren kent. Onze Friese Stabij, de liefste knuffelhond die bestaat, wil de wonden van het voddenbaaltje likken. De Jack Teckel heeft hele andere interesse; die is vooral gespitst op de kattenbrokjes die in de bench staan.

We hebben onze logé ’s nachts in een bench. Dat doen we vooral uit respect voor onze seniorkat. Dat is de enige die het niet zo heeft op logeerbeesten. Hoewel hij dat vooral niet laat blijken. Stoïcijns wordt het diertje compleet genegeerd. Maar als we het niet een beetje begeleiden, kiest senior het hazenpad naar buiten en wil hij niet meer binnenkomen.

De enige die echt strijd levert met onze logé, is onze dartele, zes maanden jonge meisje. Blazend, grommend, uitdagend sjeest ze heen en weer langs de bench. Of langs precies die plek waar het voddenbaaltje ligt.

Tot nu toe reageerde logé tweemaal op dit uitdagende gedrag, door als een raket naar voren te schieten, achter onze jonge telg aan. Die dan bliksemsnel de benen neemt en op een veilig plekje met dikke staart gaat zitten bijkomen van de schrik.

Zo is het al met al een hele beestenbedoening hier. Waar we druk mee zijn. Maar wat ook prachtige momenten oplevert. Als onze logé luidkeels naast me op de bank ligt te spinnen, terwijl ik deze blog schrijf, stroomt mijn hart over van geluk.

Zo eenvoudig, maar zo mooi kan het zijn!

Share Button

2 Responses to Voddenbaaltje

  1. Ans december 23, 2014 at 8:27 pm #

    Eenvoud….het mooiste wat er is!

  2. Marjon Huiting december 23, 2014 at 8:51 pm #

    Wat weer mooi verwoord Willemien. En wat mooi dat Rebel het zo goed naar de zin heeft bij jullie.

Geef een reactie

* Please Add the Values

 

Bezoek adres :

H.F. Dresselhuisstraat 6

Bad Nieuweschans (Gr)

tel.: 06 42 06 83 42

bankrelatie; triodos ( Mamma can Do )

iban NL79 TRIO 0198 0159 68