Inzicht

Elke dag ontvang ik een spreuk in mijn mailbox via www.dagelijksegedachte.nl.

Van de week kwam deze spreuk voorbij; Twijfel is de wachtkamer van inzicht (Confucius).

Deze spreuk sprak me bijzonder aan. In mijn leven ben ik tot veel inzichten gekomen en voorafgaand aan dat moment van inzicht was er de twijfel. Het me niet zo gemakkelijk voelen. Heen en weer geslingerd worden tussen verschillende gedachten en gevoelens.

Zodra ik dat bemerk,  pak ik mijn schrijfbloc. Sluit ik me af voor de buitenwereld. En schrijf. Schrijven is op zulke momenten een prachtig middel om die heen en weer springende gedachten te ordenen. Je niets aantrekken van zinsopbouw of spelfouten, maar gewoon je pen op het papier het werk laten doen. De gedachtenstroom vloeiend aan het papier toevertrouwen.

Je komt altijd ergens bij uit. Wellicht al bij een stukje inzicht. Misschien ook bij gedachten die je van jezelf nog niet kende en die nog tijd en aandacht nodig hebben om te ‘rijpen’. Als het op papier staat, kan je er altijd naar terugkeren en er op een goed moment verder aan schaven. Totdat uiteindelijk inzicht volgt. Zoals de dikke Van Dale omschrijft; een mening, kijk op de zaak, besef, bewustzijn.

Mijn persoonlijke ervaring is dat zelfs hoe pijnlijk sommige inzichten ook waren, het feit dat ik tot dat inzicht kwam me verder hielp in het leven. Vanuit het besef en bewustzijn dat iets gewoon zo is, kan ik weer verder groeien. Dan helpt inzicht bij het verwerken van een stukje geschiedenis.

Om vervolgens rijker, wijzer en zelfbewuster verder te kunnen gaan.

Dat is toch prachtig!

Share Button

, , , ,

No comments yet.

Geef een reactie

* Please Add the Values

 

Bezoek adres :

H.F. Dresselhuisstraat 6

Bad Nieuweschans (Gr)

tel.: 06 42 06 83 42

bankrelatie; triodos ( Mamma can Do )

iban NL79 TRIO 0198 0159 68