Per dag bekijken

Vorige week schreef ik een blog over geduld. De afgelopen week heb ik veel geduld met mezelf gehad. En kom ik tot de ontdekking dat als je geduldig met jezelf bent, je ook meer van dag tot dag leeft. Meer in het heden in plaats van in het verleden of in de toekomst. Dat is een mooie staat van zijn. Er zijn hele boeken over geschreven, het wordt omschreven als mindfulness.

‘Mindfulness is een manier van zijn in de wereld. Mindful zijn betekent dat je met geduld, openheid en compassie aandacht schenkt aan de altijd aanwezige stroom van gebeurtenissen in je leven, zonder erop te reageren’. (Uit; Werkboek Mindfulness, Thomas Roberts)

Een soort ‘laissez faire’. Niet oordelen over de gebeurtenissen, gedachten en gevoelens die per dag, per moment over je heen komen, maar geduldig aanvaarden. Accepteren.

‘Hier en nu en de acceptatie daarvan, daar staat mindfulness voor. Niet meer, niet minder. Je kunt er workshops, jaaropleidingen, wereldtrainingen voor volgen. Ze zijn allemaal gebaseerd op één ding; in het moment zo dicht mogelijk bij jezelf blijven en beleven en aanvaarden wat is. De volledige aandacht houden bij wat je aan het doen bent’. (Uit; Hoe vind jij jezelf?, Diana van Beaumont)

Velen van ons hebben de neiging of vaak achterom te kijken naar wat zich in het verleden heeft afgespeeld of ver vooruit te kijken, naar wat er allemaal nog komen gaat. ‘Later, dan wordt het beter’. Terwijl we dan voorbij gaan aan de mooiheid van vandaag de dag. Zeker nu, dit seizoen, dit prachtige weer biedt volop perspectief om te genieten van deze dag, van mooie momenten op deze dag.

Waar geniet jij het meest van? Wat zie je, voel je, ruik of proef je als je bewust van deze lentedag geniet? Gun jezelf vandaag, nu, terwijl je dit leest dat prachtige moment om even stil te staan, je bewust te zijn.

Stuur me jouw geluksmoment op deze dag als reactie toe, zelfs al is het maar één woord.

Ik verheug me op mooie woorden van prachtige momenten

Share Button

, , ,

No comments yet.

Geef een reactie

* Please Add the Values

 

Bezoek adres :

H.F. Dresselhuisstraat 6

Bad Nieuweschans (Gr)

tel.: 06 42 06 83 42

bankrelatie; triodos ( Mamma can Do )

iban NL79 TRIO 0198 0159 68